22 February 2013

KAMI WANITA HEBAT DAN BERJAYA =D

Hye, assalamualaikumm :) Lame takk jengukk blogg, bersarang dahh :(, frust dengan blogg nie sebenarnya, berukk benooo, haihhh :(, Its okay, usaha tangga kejayaan , right ?? Hahha, post kali nie, nak cakap pasal WANITA.

Sejak akhir2 nie, macam macam cerita kita dengar, buangg babyyy. :( Sedihhnyaa, i am baby holicc tauu, siannya kat baby2 tu, semoga mereka ditempatkan di taman syurga , insyaAllah!
 Tajuk post kali nie ialah, jeng jeng jengggggg....

KENAPA WANITA SENANG MENJADI FITNAH!!


Betuull kann? Tapii kenapa kami senang difitnahh?!?

Kenapa Wanita Senang Menjadi Fitnah ?? Kenapa wanita tu senang menjadi fitnah? Memang itulah hakikatnye kerana, wahai wanita Allah telah jadikan anda makhluk paling cantik dipandang mata, andalah sebaik-baik perhiasan yang mampu menarik pandangan setiap mata di sekitarmu.

Adakah mungkinn kerana wanita sering dianggap insann yang lemahh? huhh, think twice sebelum cakap macam tuu, kerana KAMI HEBAT DAN BERJAYA,ecececechyyhhh.heheheh.

MUNGKIN SALAH WANITA JUGAKK?

Ada yang pakai tudung singkat. Julurnya diikat ke belakang. Atau diikat ke leher. Maka nampaklah ‘kegebuan’ leher dan dadanya. Sedangkan dalam khutbah tadi, khatib membacakan ayat al-Quran yang meminta wanita melabuhkan tudung, menutup bahagian dada mereka.InsyaAllah ya kawan kawan.

Ada pakai tudung, tapi pakai T-shirt pendek. Malah ada yang pakai T-shirt tanpa lengan. Sudah tu ketat pula. Bukankah lengan itu aurat. Bahaya mendedahkan lengan yang ‘gebu’ itu. Yang dahsyatnya, ada pakai T-shirt singkat yang dipadankan dengan jeans terlondeh. Jadi apabila membongkok atau duduk, nampak seluar dalam, malah kadang-kadang alur bontot.Maluuu nyaa, Ya Allah, jauhkan kami dari tersesat Ya Allah :(

Ramai perempuan suka pakai kasut bertumit tinggi. Apabila berjalan berbunyilah, tang, tang, tang ,.Kat sekolah, ustazah & ustaz tak menggalakkan, tapi ade je kan?Mungkin, mereka selesa, Tapi  tidak boleh timbul bunyi yang boleh menaikkan syahwat lelaki.

Syahwat Lelaki!!!!

Berkenaan syahwat lelaki ini,sejujurnya saya berpendapat kebanyakan perempuan tidak memahaminya.Saya punn kurang paham berhubung perkara diatas yang menyebabkan kenapa wanita senang difitnah :(

Lelaki mudah saja naik syahwatnya sedangkan perempuan tidak. Kebanyakan perempuan ingat lelaki macam dia. Itu tidak benar sama sekali.satu kajian mendapati(sumber internet) lelaki terangsang secara puratanya sebanyak 30 kali sehari. Ini sudah semula jadi. Bukan dibuat-buat. Jadi bukan sesuatu luar biasa jika lelaki naik syahwatnya jika melihat aurat perempuan.

HAAAAA, KAUMM ADAM , BACA NIE!!!! 


Wahai kaum adam,

Hargailah wanita yg sentiasa berada disisimu,
Bimbinglah dia,
Kalau silap langkahnya,
Adam pun turut dapat nama di akhirat kelak,
Adam tegur Hawa dengan cara yang baik dan kena dengan caranya,
Didiklah dia menjadi wanita solehah kerana dia adalah dari tulang rusukmu
Lindungi dia dari fitnah dunia.P/S: POST KALI NIE ADALAH PERINGATAN UNTUK SEMUA TERUTAMA DIRI SAYA SENDIRI.SEBAGAI SEORANG INSAN YANG LEMAH, SAYA SENTIASA CUBA UNTUK MEMBAIKI KESALAHAN YANG TELAH DILAKUKAN. INSYAALLAH! ;)


LA TAHZAN WANITA SEKALIAN :)


BETUL KAN?
HIGHLIGHT SIKETTTT!


KAMI WANITA HEBAT!

Post kali nie tiada kaitan dengan sesiapa pon ye, hanya sekadar bahan bacaan/berdakwah  untuk semua,mana yang tersasa saya mohon maaf ya, sebenrnya, untuk diri sendiri jugakkk niee :)

TAPI INGAT!!!!!

Berdakwah bukan bermaksud alim. Cuma ingin menyebarkan hadis Rasulullah. Dalam masa yg sama dianggap ia peringatan untuk diri sendiri.

Okay lahhh, semoga berhibur, assalamualaikum!

2 comments: